יאנוש קורצ׳אק
ליווי הורים הוא לא ייעוץ פסיכולוגי והעקרונות המרכזיים שלו, מבחינתי, הם כנות, קשב, גמישות ומחשבה משותפת. באורח טבעי, שיחות הליווי הן מקום בו עולים תכנים שונים, חלקם יום-יומיים יותר ונוגעים בסוגיות מעשיות (כמו סדר יום, פרידה ממוצץ, קבלת החלטות, חלוקת אחריות ושותפות בעשייה) וחלקם מורכבים יותר ועמוקים מאוד (קונפליקט וסליחה, היחסים בין הפרטים בבית, חברות ודחייה, חרדה, ערך עצמי) ואז הפגישות הן מקום אשר בו ניתן לבטא כל רחש ללא שיפוט וללא גבולות מחשבה או ערכים נוקשים לגבי חיי המשפחה.
בכל משפחה עולות שאלות אחרות, קצב החשיפה ורכישת האמון שונה ולכל משפחה מתאימות דרכי פעולה שונות. אני מאמינה שרק עשייה מותאמת ורגישה לערכים שלכם.ן ולחיים שאתם.ן רוצים ורוצות לעצמכם.ן תביא לשיפור עמוק ובר קיימא בחווית ההורות וברווחה הרגשית של ילדיכם. גם ב״בעיות קטנות״ טמון פוטנציאל ללמידה שתסייע למשפחה להתמודד עם סוגיות משמעותיות מאוד מאוחר יותר בחיי הילדים, והכלים הנרכשים ודפוסי התקשורת המתבססים בשנים הראשונות של חיי הילדים יתעצמו וישפיעו על כל בני ובנות הבית שנים קדימה.
ליווי הורים זו הזדמנות לקחת את הזמן כדי לשאול מה הילד או הילדה שלכם.ן באמת צריכים ואיך נוכל לאפשר זאת, למקד את ההקשבה ולנסות להבחין בין הרצונות והפרשנויות שלנו לבין מה שמספרים ומספרות לנו הילדים.
לנסות לראות מתי הזיהוי של חלקים מעצמכם.ן בילד.ה הופך להדהוד של חיבור והבנה, ומתי לעומת זאת הוא נעשה לשחזור אוטומטי של דפוסים, לעתים ללא שימת לב.
להתמודד באומץ עם מה שמאיים ומייצר מרחק ולעבוד בהתמסרות על בניית הביטחון של כל אחד ואחת בעצמו.ה ובקשר.
להרגיש מתי למגוון הגישות החינוכיות בבית יש תפקיד חיובי ומעשיר ובאילו הקשרים נכון לגבש עמדה מלוכדת, כמו אמנה של המשפחה.
להבחין בין התנהגויות הוריות שיש להן מטרה חינוכית ובין כאלה של הרגלים או עקרונות, זאת אומרת, איך להכריע בין עיקר ותפל על מנת לתת עדיפות לכבוד וקרבה. איך להוביל באמת אל עבר מטרה בעלת משמעות משותפת ולא להיאבק לחינם.
להישיר מבט אל ההתמודדות שלכם.ן ובעצם כך, להבין על מה נרצה לעבוד לטובת בהירות ותחושת רווחה גבוהות יותר.
לצמצם תסכול, אשמה וחרטה ולהתחבר להורות כמקור של שמחה ומשמעות.